12 jan. 2014

En bok att ha i klassrummet

"Projekt rädda Jorden - ett flaskpostäventyr"
Så här har andra sagt om min bok:

Jag gillar Maria Edgrens sätt att skriva och väva in...

Jag gillar Maria Edgrens sätt att skriva och väva in fantasin i verkliga problem. Det är en bra historia ifrån början till slut. Passar bra att läsa både i klass och för det enskilda barnet. Lärarhandledningen är ett verktyg som visar på bra exempel på hur man kan använda boken i olika sammanhang. Illustrationerna fångar texten och omslaget är extra härligt!

En bok som sätter världens problem i fokus, på en...

En bok som sätter världens problem i fokus, på en roligt och inspirerande vis. Rekommenderas till alla i lågstadiet. Rik på vackra och roliga illustrationer.

Det här är en väldigt fin bok med ett viktigt budskap...

Det här är en väldigt fin bok med ett viktigt budskap som förs fram med pedagogisk fingertoppskänsla. Illustrationerna ger boken det där lilla extra som gör den till en riktig liten pärla för både stora och små barn att älska

Boken möttes av stor entusiasm hos elever år 6. Dels...

5 oktober 2013 Viktoria Struxsjö

Boken möttes av stor entusiasm hos elever år 6. Dels kunde de relatera till hållbar utveckling och miljö på ett bra sätt utifrån text och illustrationer, dels kunde de påtala vikten av att yngre elever/kompisar fick läsa boken och tidigt förstå att det är "viktigt att vi räddar jorden - nu". De kom på saker de själva kunde göra för att rädda jorden, och de kunde också redogöra för orsak och konsekvens. Detta tack vare boken som fick igång deras sätt att se på miljö, hållbar utveckling mm.

Elever år 9 såg text som klart lämpad åt elever i ålder 6-10 år, och illustrationer som "mysiga och färgglada". De tyckte budskap och pedagogik i boken var bra och även de tyckte det var viktigt att yngre elever fick möta miljötänk på detta tilltalande sätt tidigt!

Lärarhandledningens frågor kunde jag med fördel använda i diskussioner om miljö, något justerade och riktade mot elever år 9, vilket också ger bokens betydelse ytterligare en dimension. Jag fick stöd i frågor och kunde lotsa klassen i en god diskussion om miljö mm.

Magister Futurum är en riktig filur, en magisk...

Magister Futurum är en riktig filur, en magisk miljöaktivist med ett transportmedel som skulle göra den mest inbitne fordonsälskare grön av avund. Storstads-Olle, Skryt-Lisa, Suris- Malin och alla andra barn i klass 3 råkar in i ett stort och viktigt äventyr redan skolans första dag.
Projekt Rädda jorden är berättelsen om hur det vi gör i dag påverkar det som kommer att hända i morgon. Den får barn att förstå vårt ansvar för miljön och se konsekvenserna av vårt agerande på ett illustrativt sätt. Projekt Rädda jorden är mycket välskriven och illustrationerna fantastiska. Kryp ihop i soffan, ligg i sängen, på golvet, sitt på en pinnstol, i en fåtölj, på tunnelbanan eller var som helst - bara läs den!


Just nu läser vi bland andra “Projekt Rädda Jorden – ett flaskpostäventyr” av Maria Edgren. Det är en fröjd, inte bara för att pappret är underbart att bläddra i. Illustrationerna är fantastiska och historien rolig och väldigt annorlunda. En klass med stereotyper får en ny magister efter sommarlovet. Magister Futurum. De ska lära sig att ta hand om jorden men har få förslag. Tills de plötsligt befinner sig på en flaskpostresa in i framtida förstörelse och det går upp för dem hur illa det kommer gå om vi inte börja kämpa mot miljöbovarna. Tillsammans.
Boken kommer med studiematerial för skolklasser och jag hoppas verkligen att inköpen blir stora och centrala. Än så länge nöjer sig treåringen med att skriva i utrymmet för egna förslag på hur man räddar jorden som finns längst bak.
Alldeles själv skriver hon.
(Om än fåordigt)
20131117-084455.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar