1 juni 2014

Så får du din bok att synas!

Boken är skriven, antagen och behöver komma ut till sina läsare. Hur gör man?
Ta kontakt med dina lokala bokhandlare och be om att få komma dit och göra ett besök för att visa upp din bok. Passa samtidigt på att kolla i kommunen om kommande aktiviteter, kanske händer det något kul någon månad; loppisdag, marknad etc. Fråga om du har möjlighet att signera i butiken och fråga om skyltningen.
Kontakta biblioteket och presentera dig och din bok, kanske en författarkväll  kan vara något? Eller om du skrivit en barnbok kan du erbjuda högläsningsstund en lördag eftermiddag. Bjud på fika och låt barnen få möjlighet att få rita och måla samtidigt.
Maila tidningarna, föreslå en träff för att göra ett reportage kring dig och din bok, berätta varför just din bok är så unik.
Kontakta organisationer. Det kan vara allt från välgörande ändamål till läsfrämjande insatser för barn. Allt beror på vad du har skrivit om.
ta alla tillfällen som bjuds till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Ta med din bok när du handlar och visa upp den och fråga om de vill sälja den där.
Kolla upp författarnätverket runt dig och be om tips av andra. Sprid via sociala medier, det funkar effektivt!
Blir du inbjuden till releasefester, tacka ja till det. Det kan vara en bit på vägen att träffa andra i samma bransch.
Har du ett förlag som ser till att du kommer iväg till Bokmässan, var glad och tacksam för det och se till att promota din bok ordentligt.

Om allt detta känns väldigt avlägset och inte riktigt din grej, så är det helt ok. Man måste inte. Det här är bara lite tips. På vägen till framgång.

2 kommentarer:

 1. Åh, vad mycket mer man kan göra. Men när boken har ett år på nacken känns den kanske gammal? Då får man jobba och ta i lite extra. Och inte skämmas för det! Du är du, och din bok är unik! Tack för påminnelser om vad man kan göra!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Anna!
   Min barnbok är snart ett år gammal men det händer massor av saker med den just nu. Ibland behöver boken lite tid på sig, framför allt när författaren är "okänd". Hoppas mina tips kan inspirera dig vidare.

   Radera