17 nov. 2013

När barnen hittar till min bok

BOKTIPS: PROJEKT RÄDDA JORDEN20131117-081439.jpg
Jag har en väldigt bokkär treåring. Hon har varit galen i papperssidor sedan hon åt upp pockethyllan och nu är alfabetet det stora, hon ljudar, rabblar, läser korta ord på stan! Vi bor på gångavstånd till såväl Skans som Junibacke, ändå är biblioteket det självklara varje gång hon får välja. Och McD. Som har bokveckor!
Just nu läser vi bland andra “Projekt Rädda Jorden – ett flaskpostäventyr” av Maria Edgren. Det är en fröjd, inte bara för att pappret är underbart att bläddra i. Illustrationerna är fantastiska och historien rolig och väldigt annorlunda. En klass med stereotyper får en ny magister efter sommarlovet. Magister Futurum. De ska lära sig att ta hand om jorden men har få förslag. Tills de plötsligt befinner sig på en flaskpostresa in i framtida förstörelse och det går upp för dem hur illa det kommer gå om vi inte börja kämpa mot miljöbovarna. Tillsammans.
Boken kommer med studiematerial för skolklasser och jag hoppas verkligen att inköpen blir stora och centrala. Än så länge nöjer sig treåringen med att skriva i utrymmet för egna förslag på hur man räddar jorden som finns längst bak.
Alldeles själv skriver hon.
(Om än fåordigt)
20131117-084455.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar