2 juli 2013

Utmana dig själv - var med i en skrivtävling i sommar!!


Alfabetas stora bilderbokstävling – Castorpriset 2012
Lars Klintings böcker om den praktiska och idérika bävern Castor har glatt och inspirerat hundratusentals barn i mer än tjugo länder. Med sin förening av fakta och fantasi har de lärt barn, och vuxna, att snickra, sy, måla, baka, odla och laga punka. Med ett leende på läpparna.
Vi vill se fler bilderböcker i Castors och Lars Klintings anda. Fakta och fantasi i skön förening. Det var därför vi instiftade Castorpriset 2009.
Priser
Första pris är 50 000:- och vinnande bidrag blir utgiven på Alfabeta Bokförlag.

Tävlingsregler

Ditt förslag ska vara avsett som en bilderbok på 32 sidor i format 195 x 240 mm. Det innebär att du har 24 sidor att berätta din historia på. Den ska vända sig till barn i åldern 3-7 år. Manus ska vara komplett på svenska och på högst 4 A4-sidor. Endast pappersutskrifter av manus gäller. Skiss på boken samt tre uppslag i färg ska medfölja.

Deadline

Sista dag för tävlingsbidrag är 1 oktober 2013

Umeå novellpris – 2013
Nu är det dags att fatta pennan eller slå på datorn och börja skriva. Den sjunde omgången av Umeå novellpris har utlysts.
Umeå novellpris är Sveriges största årliga novelltävling. Priset instiftades 2007 som ett led i Umeås kandidatur för att bli kulturhuvudstad. Syftet var att skapa ett nytt forum för den svenska novellen och befästa Västerbotten som Berättarnas län.
Regler
Tävlingen är öppen för alla som skriver på svenska, såväl etablerade författare som debutanter.
Priser
En namnkunnig jury fördelar prissumman på 100 000 kronor och de fem eller sex bästa novellerna presenteras i en tryckt antologi. Prisutdelning sker i samband med Littfest i mars 2014.
Längd: Max 30.000 tecken (inkl blanksteg) 
Deadline: 30 september 2013.

Hemmets Veckotidnings stora novelltävling 2013
Ära, berömmelse och en check på 10 000 kronor! Och en halv miljon läsare! Hur gör man för att få det? Jo, du skriver en novell och deltar i vår årliga tävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september och under hösten får alla Hemmets-läsare njuta av de fem vinnande bidragen.
Regler
Novellen får inte ha varit publicerad tidigare.
Du får gärna skicka in flera bidrag!
Vi tar inte emot handskrivna manus och du kan inte heller mejla in din novell. Spara en egen kopia, vi returnerar inga bidrag.
Skriv namn, din adress och telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen. På kuvertet skriver du titeln på din novell, den måste också stå på alla manussidor. Lägg detta kuvert och manuset i ett kuvert som du skickar in. Vi bryter kuverten med personuppgifter först när pristagarna är utsedda.
Vinst
Vinnaren får 10.000 kronor och koras på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 29 september. Vi bjuder vinnaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.
Längd: Skriv högst 15 000 tecken inklusive mellanslag.  
Deadline: Senast den 1 augusti vill vi ha ditt bidrag. Adressen är: Novelltävlingen, Hemmets Veckotidning, 209 13 Malmö.

Icakurirens novelltävling 2013
Nu är det dags för Icakurirens årliga novelltävling. Årets tema är ”Upptäckten”.
Är det något du hittat? Eller någon eller något som visar sig vara på ett sätt som du inte alls trodde? Kanske är upptäckten något värdefullt som varit borta, eller ett skelett som någon försökt gömma i garderoben.
Låt dig inspireras av temat och sätt i gång och skriv! Kanske blir det just din novell juryn fastnar för.
Regler
Du får endast skicka in ett bidrag och du måste vara 20 år för att delta i novelltävlingen.
Vinst
Vinnaren får sin novell publicerad i Icakuriren, och får också bjuda sina vänner på en oförglömlig release­middag i sällskap av goda vänner.
En kock kommer hem till dig och lagar en festmåltid för 10 personer signerad Castillo de Molina (exklusive dryck) till ett värde av ca 8
 000 kronor.
Längd: Novellen får vara max 10.000 tecken inklusive blanksteg 
Deadline: Senast den 12 juli vill vi ha ditt bidrag.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt! Tack för alla tips. Den novelltävling som finns i Umeå lockar mig mest.

    SvaraRadera
  2. Bra sammanfattning av tävlingarna, jag delar den vidare;)
    mvh Katarina

    SvaraRadera