22 maj 2013

Hur mycket gör ni med er bok?

Just nu är jag mycket aktiv kring arbetet med min kommande bok. Jag planerar, tänker till kring bokens användningsområden osv.
Brukar ni också göra det?
För mig är det otroligt viktigt att se bokens potential; på vilka olika sätt man kan läsa och använda boken.
En bok är inte bara en bok, det händer ju alltid något efter att man har läst någons text och visst har det funnits tillfällen då jag har känt att jag skulle ha velat diskutera med någon.

Att ge ut en bok är stort och underbart men ibland får jag en känsla av att många fina böcker som ges ut försvinner bland alla andra. Det är som om bokens potential når sitt mål strax innan och strax efter debut.
 Och det är så synd, tycker jag och där vill inte jag hamna med alla mina böcker som jag ska ge ut. Istället tänker jag marknadsföring bred front och det är det som upptar större delen av min vakna tid, förutom min familj och mitt jobb som engagerande brinnande lärare för mina gymnasieelever.

Så, jag hoppas att ni är beredda för min bok i höst för den ska lämna avtryck!

6 kommentarer:

 1. Jag tänker jättemycket på just detta att boken ska överleva sin egen födsel! Konkurrensen om läsarnas tid och intresse är ju enorm. Samtidigt är just läsarna en boks bästa ambassadörer. Om de hittar till den vill säga, och om de gillar den, förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Och det är pirret som man hoppas ska lugna ned sig och att boken blir läst. Att ens bok sticker ut och gör människor nyfikna.

   Radera
 2. Javisst tänker man på det. Plus att åtminstone på mitt förlag så frågar de hur jag tänkt. Och eftersom jag ju som litteraturvetare också funderat på böcker så där ur alla möjliga och kanske också omöjliga vinklar så är det rätt självklart att böcker innehåller mer, tidvis också mer än vad man själv som skrivit dem kanske förstår. För läsare ser helt andra saker och det tycker jag är spännande. Att få veta vad andra uppfattar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag håller med dig. Det är spännande när man skriver, man vet aldrig vad mer som kan tänkas klämmas ur texten förrän ens läsare har satt tänderna i den.

   Radera
 3. Jag har precis fått ett samtal från ett förlag som vill ge ut min roman. Mina tankar går redan i samma spår som dina...vi får dela med oss av idéer och erfarenheter på vägen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättegrattis till detta, det är ju fantastiskt!!
   Vi får absolut dela tips med varandra.

   Radera