24 mars 2013

När idéerna är fler än timmarna på dygnet....

jag är inne i skriv just nu.
Massor av idéer som jag sätter i verket nu. Har inte tid att vänta på bättre tider, kanske mer tid framåt. Jag måste få skriva ut det nu.
Ibland funderar jag över om det går att placera mitt skrivande i ett fack, ni vet, ett sådant färdigt fack med titel och stämpel i baken och annat tjafs.
Jag är barnboksförfattare om man tittar på min utgivning samt poet. För er som inte känner till det debuterade jag med ett flertal dikter för 2 år sedan. Mina diktsamlingar kan du läsa på Framsteget förlag; "Inom utom oss själva" och "Andra klassens människa".
I mitt skrivande rör jag mig runt i samhället med starkt  kritiska ögon och denna nerv finns väldigt ofta i mitt skapande. Ibland verkar det som att förlag har svårt för att ta till sig det svåra. Inte alla men många. Man vill ha roliga manus, vi ska skratta och verklighetsfly, bli drömska eller bara få ett erkännande på vårt vardagsslentrianmässiga liv som flertalet av oss lever i.
Men tänk om det inte är så enkelt? Livet är inte enkelt, det vi alla. För vissa är det ett rent helvete.
Jag skriver gärna om helvetet, om det branta stupet som är ett vägskäl i någons liv, om när det saknas trygghet och kärlek. Skriver också väldigt gärna om saker för att inspirera, få igång engagemang - skapa en kollektiv anda här på jorden.
Vill förlag ha en provokativ författare som skrapar under ytan, tittar bakom de fina fasaderna och skriver ut smutsen från mattorna? Jag hoppas det. Jag vill så gärna tro det. Jag fortsätter skriva.

2 kommentarer:

  1. Ja precis! Bra sagt. Att man vill skrapa under ytan för att man går omkring och är uppmärksam på allt möjligt. På nåt vis kanske förlag vill ha alltihop, rolig och provokativ - men allt är faktiskt inte kul och all verklighet kan inte göras skojig. Ibland är det som du säger, smuts under mattorna.

    SvaraRadera
  2. Ja. Det kan bli riktigt stora högar under mattorna:)

    SvaraRadera