22 mars 2012

Bloggaren Nellie C Lind om min bok

Så här säger Nellie C Lind om boken:

tisdagen den 13:e mars 2012

Recension: Den magiska bokskrivaren av Maria Edgren.

Ingen visste vad som hände en där natten för länge sedan. Det var natten då Agatha, byns egna lilla häxa, försvann från sin stuga bredvid den gamla linden. Allt man hittade var Agathas kläder, katten Smoll och naturligtvis boken. Den enorma boken - fylld med Agathas sagor. Men som så många andra mysterium, så glömdes det bort allt eftersom tiden gick. Ända tills "de hemliga" fick nys om det. 

De hemliga - Mirry, Jossan och Leo - bestämde sig för att ta reda på vad som hände med Agatha. Men det som de från början trodde kunde vara ett kul äventyr visar sig vara långt mycket mer fantastiskt än de någonsin hade kunnat drömma om. Deras efterforskningar tar dem in i en värld av sagor och magi, men också av ondska - en ondska som hotar att förgöra dem alla. 

__________________________________________________________________

Det här är en fantasybok för de yngre läsarna och jag har läst den tillsammans med min snart nioårige son, så han är också med och recenserar! :)

Själva historien om den försvunna Agatha är spännande och jag tycker att författaren Maria har ett vackert språk. Karaktärerna känns dock lite intetsägande, inget som direkt gör att de sticker ut. Nu syftar jag på de tre huvudkaraktärerna Mirry, Jossan och Leo. Ibland känns de som en och samma person.

Berättelsen är lättläst och jag försöker föreställa mig hur jag hade sett på boken om jag varit tio år gammal. Antagligen hade jag slukat den för den är full av magi, spänning och äventyr.   

Ibland kan jag också tycka att det kanske är lite för mycket beskrivningar i början och min son tappade intresset för boken till och från på grund av detta. Ett barn vill nog att allt ska hända snabbt. Men jag tror helt klart att det här är en bra och spännande bok för barn som tycker om att läsa! 

BETYG: 3/5


MIN SONS RECENSION:

Jag tyckte att boken var bra och spännande, men att den var lite seg i starten. Jag tycker att vissa saker hade kunnat förklaras enklare. 

BETYG: 3/5 

1 kommentar:

  1. Kul med en recension! Jag tycker att det var en bra sådan.

    SvaraRadera