21 feb. 2012

Lusten till att skriva måste få bestämma själv

Äntligen lite sportlovsledigt. Bra, tänker jag, då finns det mer tid till att skriva. Men icke....huvudet är tomt, inspirationen noll och jag inser ganska snart att hjärnan kanske behöver en välbehövlig vila dessa dagar.
Tid är ett spännande fenomen. De flesta av oss gnäller om hur lite tid vi har. Har vi det? Har vi koll på all vår tid och hur vi disponerar den? Jag har inte det i alla fall.
Jag har fått många frågor och reaktioner ifrån min omgivning om hur jag hinner skriva böcker. Jag har ju trots allt familj, barn, husdjur, jobbar heltid, är utan körkort vilket betyder lite mer planering kring mitt resande till och från arbetet. Jag brukar svara att jag prioriterar. Väljer mina stunder, tillfällen. Jag behöver inte ha en särskild tid för just skrivande utan jag skriver egentligen hela tiden. I mitt huvud.
Jag kan prioritera tidiga morgnar för att få en liten stund innan alla vaknar till liv här hemma, istället för att ligga och dra mig till klockan lunch.
Jag kanske väljer bort sportsliga aktiviteter instängd i en svettig gympahall och istället tar en långpromenad för att rensa ut tankarna, klura på de litterära knutarna som vägrar lösa upp sig och spåna vidare på berättelsen, gåendes mitt ute i skogen.
Det handlar om val som man gör.
Men visst vore det skönt med en egen skrivlya men en liten härlig dörrskylt som inger respekt för ens arbete:

2 kommentarer:

 1. Det är samma fråga jag också ofta får: "hur hinner du?" Jag undrar samma sak om andra som sportar mycket, som är engagerade i föreningslivet, som tittar på alla tv-event som jag aldrig orkar med (typ idol, melodifestivalen, dans-grejen och annat) osv.

  Det är svårt att se in i andras liv och visst är det svårt att hålla koll på var man gör av tiden. Försöker ofta backtracka, men blir nästan lite rädd. (typ: vad har jag gjort i dag - tvättat ett par maskiner, städat grabbens rum, sorterat tvätt, kollat på Judge Judy, lagat mat och suttit vid datorn - detta är alltså närmare 11 timmar. 11! Borde man inte hinna mer?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, när man stannar upp och tänker efter vad man har gjort under en dag kan man bli förvånad. För mig är det vanligast att jag har en hel massa kvara att göra men jag lever efter livsfilosofin att det jag inte gjort idag kan göras en annan dag. Dvs det var inte något akut jag inte hann med.
   Just nu är det mycket. Och längre fram är det kanske mindre.

   Radera