7 okt. 2013

Mina första recensioner på barnboken börjar ramla in, titta!!!

Recension av Viktoria Struxsjö

Boken möttes av stor entusiasm hos elever år 6. Dels...

5 oktober 2013

Boken möttes av stor entusiasm hos elever år 6. Dels kunde de relatera till hållbar utveckling och miljö på ett bra sätt utifrån text och illustrationer, dels kunde de påtala vikten av att yngre elever/kompisar fick läsa boken och tidigt förstå att det är "viktigt att vi räddar jorden - nu". De kom på saker de själva kunde göra för att rädda jorden, och de kunde också redogöra för orsak och konsekvens. Detta tack vare boken som fick igång deras sätt att se på miljö, hållbar utveckling mm.

Elever år 9 såg text som klart lämpad åt elever i ålder 6-10 år, och illustrationer som "mysiga och färgglada". De tyckte budskap och pedagogik i boken var bra och även de tyckte det var viktigt att yngre elever fick möta miljötänk på detta tilltalande sätt tidigt!

Lärarhandledningens frågor kunde jag med fördel använda i diskussioner om miljö, något justerade och riktade mot elever år 9, vilket också ger bokens betydelse ytterligare en dimension. Jag fick stöd i frågor och kunde lotsa klassen i en god diskussion om miljö mm.

Magister Futurum är en riktig filur, en magisk...

Magister Futurum är en riktig filur, en magisk miljöaktivist med ett transportmedel som skulle göra den mest inbitne fordonsälskare grön av avund. Storstads-Olle, Skryt-Lisa, Suris- Malin och alla andra barn i klass 3 råkar in i ett stort och viktigt äventyr redan skolans första dag.
Projekt Rädda jorden är berättelsen om hur det vi gör i dag påverkar det som kommer att hända i morgon. Den får barn att förstå vårt ansvar för miljön och se konsekvenserna av vårt agerande på ett illustrativt sätt. Projekt Rädda jorden är mycket välskriven och illustrationerna fantastiska. Kryp ihop i soffan, ligg i sängen, på golvet, sitt på en pinnstol, i en fåtölj, på tunnelbanan eller var som helst - bara läs den!

Fin och pedagogisk bok om ett viktigt ämne! Barnen...

18 september 2013

Fin och pedagogisk bok om ett viktigt ämne! Barnen tyckte det som var bra med boken var att den var spännande och att den slutade bra. Deras samlade omdöme blev 4+ (av 5). Mycket bra med andra ord! Rekommenderas till alla som vill föra in frågor om miljö och hållbarhet i barnens liv med hjälp av berättelsens kraft.

2 kommentarer: