27 nov. 2012

Skrivandet - hobby eller arbete?

Jag är multiarbetare, har jag insett. Jag gör de saker jag tycker bäst om dvs undervisar, författar och har precis avslutat en skrivarcirkel för barn och ungdom. Ibland undrar jag hur jag får ihop mitt pussel men inser ganska snabbt att jag får ihop det pga att jag gör det roligaste.
Går och funderar över hur mitt nästa år ser ut; kommer jag att kunna dra ned lite på mitt ordinarie arbete och frigöra mer tid för skrivandet som verkar "äta" mer och mer av min fritid. Kommer flera av mina manus bli antagna och i så fall på vilket förlag? Kommer jag att få vara med på mässan?

Hur tänker ni? Hur många timmar lägger ni ned på skrivandet i veckan?

2 kommentarer:

  1. Just nu lägger jag ner massor med timmar på skrivande för jag håller på och grovredigerar för att sedan skicka in mitt manus till en lektör för bedömning och korrigering och sedan ska jag skicka in det för att prövas av ett förlag. Så det blir väl sisådär en fem-sex-sju timmar vissa dagar och lite mindre andra dagar. :-) men jag älskar det!

    SvaraRadera
  2. Multiarbetare, det är jag med. Man måste ju försörja sig på nåt vis medan man skriver. Just nu har jag ändå förmånen att kunna ägna ganska mycket tid åt skrivandet, så varje dag, men lite olika mycket. Vissa dagar 4-5 timmar, andra dagar betydligt mindre. Har inte riktigt bokfört det hela.

    SvaraRadera