18 aug. 2012

Tävlingsdags!

Författartipsbloggens Novelltävling – Fällan

 

När man tänker efter finns det en hel del fällor man kan gå i. Och om man inte tänker efter så vet man kanske inte att man har fastnat i en.
De fällor vi sätter ut för att fånga djur är primitiva och rakt på sak: en färsk ostbit för att locka dit en brunråtta, och en rejäl fjädermekanism som slår ihjäl den så fort tänderna nuddar betet. När vi metar sätter vi en god slingrig fet mask på kroken, och när fisken girigt hugger så får den dessutom en hullingförsedd krok i munnen.
Det är enkelt att fånga djur, men hur fångar man människor?
Hur får man till exempel människor att tro att de har något att vinna, när de istället har allt att förlora?

Temat för Författartipsbloggens första novelltävling är Fällan.

Priser

1:a pris är en textanalys av din novell i sjutton punkter, bland andra Grad av gestaltning, Intrig och Aktörernas djup, samt publicering på Författartipssajten. Textanalysen publiceras i anslutning till vinnarnovellen.
2:a och 3:e pris är publicering på Författartipssajten.

Regler

  • Novellen behöver inte vara nyskriven, men den får inte ha placerat sig i någon annan novelltävling tidigare. Om du har lagt ut den på en blogg nånstans nån gång spelar ingen roll.
  • Novellens längd får inte överstiga 10.000 tecken inklusive blanksteg.
  • Novellens handling ska på något sätt associera till tävlingens tema (Fällan).
  • Endast ett bidrag per författare.
  • Använd sociala medier för att berätta att du deltar i tävlingen. Exempel: Länka i Youtube, Twitter, Facebook, GooglePlus, din egen blogg eller något annat som din omvärld kan ta del av. Här är länken till denna novelltävling: http://blog.forfattartips.se/2012/08/12/forfattartipsbloggens-novelltavling-fallan/
    Du kan använda kommentarsfältet här nedanför för att berätta om hur du har delat informationen, så att även jag får reda på det :-)
  • Juryn utgörs av Christian Wåhlander som driver Författartipsprojektet.

Skicka ditt bidrag till:

novell@forfattartips.se, och kom ihåg att bifoga namn och kontaktuppgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar