9 aug. 2012

Jag har varit på förlagsmöte på mitt drömförlag!

Förra året skrev jag klart på mitt fantasymanus för ungdom och bestämde mig för att pröva vingarna. Jag skickade in till mindre och större förlag.
I mellandagarna hade förlaget svarat att de gillade manuset och att jag var välkommen till förlaget för ett möte i slutet av januari. Jag trodde ju så klart inte att det var sant, att mailet måste ha hamnat i fel inkorg osv. Men mailet hade hamnat rätt och det gällde mig och min text. Direkt satte tvivlet igång, "men håller verkligen den här berättelsen?"
Så, dagen kom och jag satt på pendeln in till stora staden för att tråckla mig igenom alla dessa små kullerstensgator och gränder för att slutligen komma fram till adressen där förlaget låg. Då höjdes pulsen.

Mötet - var bra, spännande och det kändes kul att få prata om sin text. Vad det fanns för tankar bakom, varför man väljer att skriva i en viss genre och vad som driver ens skrivande. Mycket prat om markandsföring, vilka olika kanaler förlaget använder sig utav osv. Målgrupper och försäljningssiffror.

Jag trodde att mötet i sig kanske var en garanti för något men det visade sig att jag hade fel. Detta var ännu ett steg i processen för att ev bli utgiven. Det finns inga garantier bara för att man blir kallad till ett möte men det är en fin möjlighet att få visa upp sin text, prata gott om den och ge förlaget ett ansikte på den som skrivit.

Jag är glad att jag fick möjligheten att komma dit, det här är ett förlag som jag vill ligga på. Definitivt!
Nu får tiden utvisa vad som händer härnäst.

7 kommentarer:

 1. Men det är ju flera månader sedan, har du inte hört något mer om det sedan sist?

  SvaraRadera
 2. Jo, men min mun är föseglad ett tag framöver. Den som väntar på något gott....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt så det inte varit tyst så länge. Jag håller alla tummar jag kan komma åt.

   Radera
 3. Vad spännande, lycka till och grattis till att ha kommit så långt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Vi får se vad som händer fram över....

   Radera
 4. Svar
  1. Det kan behövas en hel massa 'lycka till' och en stor portion tur, tror jag.
   Tack för lyckönskningarna.

   Radera